S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

 

 

 

 

 

 

Možnosti platby

 

TOVAR V AKCII

naša cena 73,00 Eur
nie je skladom
naša cena 73,00 Eur
nie je skladom

ANKETA

Ako ste sa dozvedeli o našom obchode?

cez Facebook 38% vyhľadávaním cez Google 22% cez partnerské stránky 21% od známeho 19%

NOVINKY

arr3Eko drogéria SodasanEnvironmentálna politika SODASAN   Politika životného prostredia v globálnom... arr3Beta glukánČo je beta glucan? Beta glucan je zložený cukor (polysacharid). Jeho jediným stavebným prvkom je... arr3RegistráciaPRIHLÁSTE SA A ZÍSKAJTE 3% ZĽAVU NA VŠETOK TOVAR- zľavu 3% na tovar získate už od druhého...

Úvod » Eko žena » Osobná hygiena » Tropicai

Eko žena / Tropicai

Kokosový olej Tropicai

tropicai1

Spoločnosť Tropicai je nemecká firma, ktorá sa už viac ako 20 rokov zaoberá výrobou a spracovávaním panenského kokosového oleja z ekologického poľnohospodárstva na Filipínách a Solomonských ostrovoch. Zakladateľka firmy pani Christine Grotendiek vykupuje kokosový orechy hlavne od malých fariem združených do projektov Fair trade.

 

Panenský kokosový olej je v krajinách Júžného Pacifiku po stáročia používaný v tradičnej kuchyni a pri starostlivosti o pokožku a vlasy. Nerafinovaný kokosový olej je prirodzene bohatý na nasýtené mastné kyseliny a dalšie zdraviu prospešné látky, často býva dokonca nazývaný „najzdravším olejom na Zemi“. Panenský kokosový olej Tropicai sa za studena lisuje z čerstvo zbieraných orechov.

 

BIO Panenský kokosový olej Tropicai má neobyčajné vlastnosti , za ktoré vďačí hlavne šetrnému spracovaniu. Čerstvá kokosová dužina sa naseká a potom sa z nej lisuje olej. Teplota pri lisovaní nesmie prekročiť 43°C. Po dôkladnej filtrácii sa získa kryštalický čistý olej s delikátnou vôňou kokosu. Od bežných kokosových olejov sa kokosový olej Tropicai odlišuje týmito vlastnosťami:

 

  • je za studena lisovaný
  • je nebielený
  • je neparfémovaný
  • je nedehydrovaný
     

Čistý kokosový olej je veľmi ľahké si obľúbiť ako telové mlieko, alebo pleťový olej. Dobre sa roztiera i vstrebáva, veľmi príjemne vonia a má na pokožku blahodarný vplyv. Bol takto používaný po tisíce rokov v tropických oblastiach. Je obzvlášť vhodný pre suchú a poškodenú pokožku. Jeho zloženie je blízke tukom v našej pokožke a preto je ľahko vstrebávaný a prijímaný telom. Kozmetické firmy veľmi často používajú kokosový olej či jeho frakcie do svojich výrobkov.

 

Panenský kokosový olej sa po stáročia používa v krajinách južného Pacifiku v kuchyni a na starostlivosť o vlasy a pokožku celého tela. Nerafinovaný kokosový olej je prirodzene bohatý na nenasýtené mastné kyseliny a ďalšie prospešné látky. Často sa o ňom hovorí ako o najzdravšom oleji na zemi. BIO Panenský kokosový olej Tropicai sa lisuje za studena z čerstvo nazberaných orechov. Jeho zloženie je úplne jedinečné. Obsahuje okolo 50% kyseliny laurovej a veľký podiel kyseliny kaprylovej.

 

Tepelená stabilita

Vďaka zvláštnej molekulárnej štruktúre odoláva kokosový olej vplyvom tepla a oxidácii. Zostáva stabilný aj pri vysokých tepltch. Preto je výbornou zdravou náhradou na varenie, smaženie a pečenie. Kokosový olej je skvelá alternatíva pre ayurvédsku a vegetariánsku kuchyňu. Ako náhradu masla ho môžu používať ľudia s alergiou na mlieko.

Bod topenia

Panenský kokosový olej kvapalnie pri teplote okolo 26°C. Pri nižších teplotách si zachováva svoju pevnú alebo krémovú konzistenciu. Jeho unikátne vlastnosti a špecifickú vôňu oceníte aj pri príprave čokoládových dezertov a rôznych pomazánok.

Ľahká stráviteľnosť

Panenský kokosový olej je bohatý na mastné kyseliny, ktoré sa v ňom vyskytujú predovšetkým v stredne dlhých reťazcoch. Stredne dlhé reťazce (MCT – Medium Chain Triglycerides) mastných kyselín sú pre ľudský organizmus ľahko stráviteľné a zároveň umožňujú postupné uvoľňovanie energie počas dňa. Preto je kokosový olej tak obľúbený u športovcov. MCT majú schopnosť stimulovať metabolizmus, podporujú vstrebávanie ďalších látok ako napríklad esenciálnych mastných kyselín, ktorých dnes máme v stave nedostatok.

Kyselina laurová a kaprylová

Kokosový olej obsahuje takmer 50% mastnej kyseliny laurovej. Táto mastná kyselina sa vyskytuje napríklad aj v materskom mlieku, kde slúži ako ľahko stráviteľná zložka a zároveň má za úlohu chrániť mladý imunitný systém pred vírusmi a infekciami. Kyselina laurová má prirodzene antivírové účinky. Ďalšie kyseliny obsiahnuté v kokosovom oleji Tropicai, hlavne kyselina kaprylová pomáhajú ničiť kvasinky a plesne.

Starostlivosť o pokožku

Kokosový olej používajú ženy v južnom Pacifiku už po stáročia ako tradičný skrášľovací prostriedok. Kokosový olej chráni pokožku pred slnkom a spálením. Kokosový olej hydratuje a regeneruje pokožku. Je osvedčeným prostriedkom na pokožku spálenú slnkom. Chráni pre predčasným starnutím.

Starostlivosť o vlasy

Vlasová maska z kokosového oleja regeneruje suché vlasy po pobyte na slnku, v morskej vode, po chemickom farbení...Po použití kokosového oleja sú vlasy lesklé a pružné. Kokosový olej priaznivo pôsobí aj na porušenú vlasovú pokožku. Odporúčame ho používať pri suchých lupinách vo vlasoch. Kokosový olej môžete použiť na vlasy ako masku alebo ako ako kondicionér bez oplachovania.

Maska: Naneste kokosový olej na vlhké vlasy, vmasírujte a nechajte 20 minút pôsobiť. Potom si vlasy umyte šampónom ako obvykle.

Kondicionér: Naneste trošku kokosového oleje na suché končeky vlasov. Neoplachujte.

 

Certifikáty:

 

 


ZjU5Y